luni, 19 decembrie 2011

Avantajele nasterii naturale

Nasterea naturala este acceptata din ce in ce mai rar in tarile dezvoltate, motivul principal fiind durerea din timpul delivrentei fatului dar si din cauza medicului care de multe ori prefera sa "rezolve problema" repede si sa nu petreaca ore intregi in sala de nasteri. 
Va prezint 6 motive pentru care ar trebui sa acceptati nasterea pe cale naturala:


1. Daca vei naste natural, corpul tau va avea de suferit mai putin decat in cazul operatiei de cezariana si se va reface mult mai repede. De asemenea, nici bebelusul nu va avea de suferit, iar tu vei avea lactatie imediat ce nasti.
2. Desi durerea din timpul nasterii poate fi mare, majoritatea mamicilor care nasc natural spun ca vor face la fel si la urmatoarea nastere, pentru ca nimic nu se compara cu participarea activa la nasterea copilului tau.
3. Pentru ca in timpul nasterii vei fi constienta si activa, vei putea sa te misti astfel incat sa iti gasesti pozitia cea mai confortabila pentru nastere si pentru a impinge cat mai eficient.
4. Vei beneficia de sprijinul si suportul partenerului, care te va ajuta sa treci mai usor peste durerile facerii.
5. Vei scapa de anestezia epidurala (consta in injectarea substantei anestezice, continuu sau in doze repetate, la nivelul coloanei vertebrale lombare, intre os si meninge - teaca protectoare a maduvei spinarii, printr-un cateter fin - cateter epidural -), de inciziile la nivelul pielii si a uterului, precum si de aspirarea lichidului amniotic.
6. Exercitiile de relaxare din timpul nasterii iti vor fi de folos si dupa aceea. Multe mamici au apelat la ele in primele zile de alaptare si de ingrijire ale bebelsului, cand grijile sunt coplesitoare, iar corpul trebuie sa se refaca.

Am atasat un filmulet cu o nastere naturala, neprecedata de nicio medicatie antialgica.



Niciun comentariu: